ONS VERHAAL

Sas Distilleries is een familiestokerij, opgericht in 2014 door Prof. Dr. Benedikt Sas en MSc. Katia De Henau.

Benedikt is de meester-stoker. Hij heeft naast een doctoraat in organische scheikunde ook diepgaande kennis van smaak- en voedingstoffen, en verdiept zich in de studie van alchemische werken. Aan de universiteit van Gent geeft hij les over bedrijfsstrategie en innovatie management aan de toekomstige bio-ingenieurs.

Katia heeft een masterdiploma scheikunde en verschillende specialisaties in kwaliteits-, veiligheids- en milieumanagement in de voedingsindustrie.

Ook zij verdiept zich in de studie van alchemische werken en kruidenkennis.

De familie Sas kunnen hun voorouders terugbrengen tot 1393, binnen het Hertogdom Brabant.

Het logo van Sas Distilleries is het wapenschild van de familie Sas.

De drie zwarte strepen op een gouden schild, gekruist door een zilveren streep met groene klavers, verwijzen naar het wapenkleed van de Saksen. De afgerukte everzwijnenkop symboliseert kracht en moed.

Dit wordt ook uitgedrukt in de familieslogan "VIRES ET PERSEVERENTIA", kracht en doorzettingsvermogen.

De hertogin van Brabant was zeer dankbaar voor de oprichting van het Sint-Johannes Beneficium door Johannes Sas in het begijnhof van Herentals, en heeft hem daarom vrijgesteld van het betalen van accijnzen. Deze vrijstelling is jammer genoeg niet meer geldig voor de familie...

Visie

Erkend worden als beste artisanale stokerij, met kwalitatieve en exclusieve spirits die gewaardeerd worden door fijnproevers in Belgiƫ en ver daarbuiten.

Missie

Door het bestuderen van oude recepten, traditionele stooktechnieken en installaties, gecombineerd met creatieve en innovatieve wetenschappelijke kennis, renoveert Sas Distilleries traditionele bereidingen, maar zal ze ook nieuwe producten ontwikkelen voor fijnproevers.

Alle producten worden artisanaal gemaakt in kleine hoeveelheden, door gebruik te maken van een koperen stookketel en hoofdzakelijk lokale grondstoffen.