LIKEUR

FullSizeRender1 (2)-1

CACAO DE COCOA, chocolate cream liqueur

Cacao was zeer belangrijk in de oude cultuur van de Azteken en de Maya’s. Het werd gezien als een “drank van de goden” (of “Xocoatl” in hun taal, waarvan later het woord chocolade werd afgeleid).

Cacao werd naar Europa gebracht door de ontdekkingsreiziger Cortés. Initieel werd het in Europa gebruikt voor medicinale doeleinden, in het bijzonder voor de geestelijke gezondheid. Heden wordt het voornamelijk beschouwd als een luxueus genotsproduct.

België is wereldwijd gekend voor zijn hoogkwalitatieve chocolade. Sas Distilleries heeft in samenwerking met Cacaolab  de beste origine cacao geselecteerd voor de productie van deze chocoladelikeur.

Naast de cacao worden ook fijne graanalcohol, room van lokale zuivelproducenten en andere natuurlijke producten zoals vanille uit Madagascar gebruikt. In sommige talen wordt het basisproduct voor chocolade “cacao” genoemd, in andere talen “cocoa”. Sas Distilleries gebruikte een combinatie van beide woorden als merknaam voor hun vloeibare praline.

Cacao de Cocoa wordt geproduceerd in kleine hoeveelheden (ongeveer 200 flessen per batch). Geniet van deze heerlijk romige vloeibare chocoladepraline puur, gekoeld, on-the-rocks of verwerkt in een verwendessert.

Cacao De Cocoa® chocolate cream liqueur: e500ml, 25% vol. bevat melkproducten