INSPIRATIE

studeren

Onze interesses en passies hebben ons in staat gesteld om voor u een reeks van exclusieve, kwalitatieve producten te creëren met gebalanceerd smakenpallet.

Nadat Dr. Sas zijn doctoraat in organische scheikunde behaalde, is hij gestart in de nutrisceutica sector, waar hij zich verder kon specialiseren in de scheikunde van smaakstoffen. Tijdens deze periode is zich ook beginnen verdiepen in de geneeskrachtige werking van planten en kruiden.

Hij transcribeerde oude manuscripten die de geneeskrachtige effecten van bepaalde planten en kruiden beschreven en op welke manier ze werden bereid.

Tijdens deze studie, heeft hij een aantal zeer interessante kruiden gevonden die werden gebruikt als zalvende drankjes, elixers en tincturen. Ook de positieve effecten van bepaalde alledaagse fruitsoorten werden omschreven.

In zijn vrije tijd reconstrueerde hij een Kempisch recept voor dobbele gerstbier, en verdiepte hij zich verder in de biochemie achter het brouwen, en de werking van verschillende types gist en enzymes.

Katia heeft na het behalen van haar masterdiploma scheikunde, meerdere jaren als verantwoordelijke in de QESH afdeling van een belangrijke mouterij gewerkt. Ook zij heeft een passie voor traditionele alchemische bereidingen van planten.

Beiden besloten om met al deze kennis en vaardigheden een stokerij op te richten. Een stookketel werd ontworpen opt  basis van oude Belgische patenten van stookketels en traditionele distillatietechnieken, gecombineerd met moderne technologie.

colonne Belge0001
kruidboek
Savalle fils et Cie 18700001